Vitaal door Balans

voor mensen die het nu echt anders willen!

Verdieping

Je kunt je abonneren op deze blog zodat je altijd direct de laatste blog ontvangt. Klik hiervoor op het envelopje, rechts in de balk hieronder.

We nodigen je uit te reageren op een post als je vragen hebt, aanvullingen of opmerkingen.

Je beter voelen dan ooit?!

Je beter voelen dan ooit?!

2017 is nu echt  begonnen!


Mijn wens voor jou en eigenlijk voor iedereen is dat dit een jaar voor je wordt waarin je weer de vrijheid voelt, krijgt of neemt om dat in de wereld neer te zetten wat werkelijk belangrijk is voor jou. Dat je koers durft te varen uit de zogenaamde veilige havens van het door anderen gecreëerde leven, naar jouw werkelijke ik. 

Ooit zag ik een film van een wereld of een leven na dit leven. Een wereld waarin iedereen zijn talent mocht laten zien, waar men er dankbaar gebruik van maakte en uitwisselde wat men nodig had. De schilder maakte de woonplekken mooier, de zanger zong zijn zielsliederen voor iedereen die daar naar zocht, men deelde wat er was en er was altijd genoeg. De verbinding met de natuur, de omgeving, was in tact en in balans. Bedachte structuren als scholen, hypotheken, verzekeringen, belastingen waren niet nodig, want iedereen kon zijn wie hij wilde. De strijd naar macht, status, geld was hierdoor onnodig; iedereen werd gezien en iedereen was even belangrijk.

Op een gegeven moment werd er gevraagd aan de bewoners of ze terug wilden gaan naar de Aarde om daar te helpen de balans te herstellen.Niemand wilde erheen. Er was er geen een die er nog vertrouwen in had dat de bewoners op de Aarde de moed zouden hebben om op het diepste niveau te veranderen. Om voorbij schuld , slachtofferschap en passiviteit te durven gaan, voorbij verplichtingen te durven gaan, om de zogenaamde veiligheden los te durven laten en weer de volledige eigen verbinding met de ziel te durven maken en van daar uit te leven.Ze geloofden er niet meer in dat de aardebewoners die stap nog konden maken. Aardebewoners, zo dacht men daar, waren hun eigen unieke frequentie en trilling vergeten die zo aanvullend was en zo in balans met hoe de wereld bedoeld was. Aardebewoners waren mee gaan trillen met de ziekmakende frequentie van anderen, van structuren en patronen. En de kracht van die lage trilling die het leven doet verstommen, het echte plezier en genieten om zeep helpt, was zo groot, dat men bang was er niet tegen opgewassen te kunnen blijven en uiteindelijk ook weer te vergeten hoe ontzettend mooi het leven is wanneer je in je eigen ik blijft en vandaaruit ontmoet, leeft en werkt.

Geen vrijwilligers dus, om de rommel op te ruimen op onze Aarde, Geen behoefte om terug te keren naar de Aarde. 

Wat ontmoet ik veel mensen die mij vertellen dat ze nooit op deze aarde hadden willen zijn. Dat ze zich niet thuis voelen, dat ze eigenlijk niet weten wat ze hier doen. Niet geboren hadden willen worden, uitgeput vanaf de geboorte, niet willen eten in het eerste jaar, niet willen praten, uithongeren of zichzelf doodeten. Mensen die zich per definitie hebben opgesloten in hun eigen cocon waar niemand meer bij kan. Wij hebben er namen aan gegeven als "burn out, depressie, eetstoornis, autisme". Maar naar wat daar onder gelegen is, de grotere oorzaken, daar wordt weinig naar gekeken.Veel van deze mensen, die al voelden dat de wereld waar op ze terecht kwamen, niet meer in evenwicht was, hebben zichzelf langzaam of snel ingeslikt. Verwarrend is het immers als het lijkt dat een groot deel van de mensen wel prima kan overleven in een wereld die zo uit balans is. Ze passen zich daarom ook maar op een bepaalde manier aan, doen wat er gevraagd wordt, consumeren wat er wordt aangeboden en vergeten langzaamaan de verbinding met hun ziel. En als dat gebeurt, dan breekt eigenlijk de hel pas echt los. Ze zitten gevangen! Ze voelen zich ontzettend alleen, een nieuwe moeheid slaat toe, depressieve gevoelens steken de kop op, eetproblematiek keert weer terug.Hé, dezelfde problematiek als bij de geboorte! Niets is veranderd, ookal hebben ze nog zo hun best gedaan te doen wat anderen ook doen.Ze hebben zich aangepast en zijn op de verkeerde frequentie terechtgekomen en daar gebleven.

De natuurlijke frequentie van de Aarde is prachtig. Als we ons daar mee kunnen verbinden de hele dag door, dan voelen we ons magnifiek, vrij, krachtig, erkend, veilig. Met de frequentie van de Aarde zijn we puur natuur, in balans, vrolijk, kunnen we niet lang boos blijven en doen we werkelijk waarvoor we hier zijn. Onze opdracht, ons talent, onze missie ten uitvoer brengen. Niet als een zware last, als een enorme klus, of een baan waar je niet op zit te wachten, maar je draagt gewoon ten volle uit wie je bent en je deelt jouw wijsheid en kunde uit. Vanzelf, zonder verlies van energie.

Wellicht heb je de film gezien "Down to Earth"? ik zag alleen de trailer, maar die raakte me al. Het gaat over de zoektocht van een gezin met jonge kinderen naar de zogenaamde "keepers" in deze wereld. De Keepers zijn in deze film mensen die hun innerlijke wijsheid hebben behouden en deze gewoon uitdragen naar de wereld om hen heen. Vaak zijn het mensen die in natuurlijke omgevingen zijn gebleven, natuurlijke voeding zijn blijven eten en niet uit hun eigen unieke trilling of zielsverbinding zijn gehaald om te doen wat anderen vinden dat goed is. In alle rust kunnen zij blijven doorgeven wat zij "gewoon" weten. Pure wijsheid die zo van belang is voor het behoud van de Aarde.

Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal ooit "Keepers" waren, in bezit van een onmetelijke hoeveelheid diepe, innerlijke wijsheid. Ik ben er van overtuigd dat de mensen die geboren werden en zich meteen niet thuis voelden, direct wisten dat deze wereld behoorlijk uit zijn balans is en dat de klus om deze weer in evenwicht te krijgen als te zwaar aan voelde. Wellicht zelfs als onmogelijk, als je het gevoel hebt dat je dat alleen moet doen. Misschien ben je zelfs geboren in een familie waarvan je wist dat die zich allang had overgeven aan de structuren, patronen en waarheden van anderen, waardoor je meteen wist dat je je eigenheid zou moeten opgeven om te overleven.En juist jij, die zich hierin herkent, heeft vaak dat "gewoon weten" nog heel dicht bij zich! Jij hebt het dan misschien voor de veiligheid maar ingeslikt, je laat jezelf niet meer zien, maar Jij bent dan een van die "Keepers" die zo ontzettend hard nodig is om onze wereld wellicht weer 180 graden te laten draaien. Jij bent nodig om te helpen die frequentie van de Aarde weer de boventoon te laten voeren in alles wat we doen, eten, drinken en denken.En als je daarvoor kiest, wat ga jij je dan weer goed voelen! Beter dan je je kunt voorstellen, krachtiger dan je kunt visualiseren en onvoorstelbaar gelukkig, want zeer waarschijnlijk ken je niemand om je heen die dat beeld ooit aan je heeft laten zien.

Maar voel je hem? Voel je van binnen iets borrelen? Alsof het wordt aangeraakt, wordt aangesproken, blij is dat het eindelijk weer wordt erkend?De Keeper in jou wil zich manifesteren, wil weer ruimte krijgen!En als hij die ruimte weer krijgt, dan gebeurt er iets zo ontzettend moois, zo iets krachtigs! Niet te beschrijven of te bedenken op je moodboard, vision board, visualisatie. Stel je eens voor dat we met zijn allen weer zo in onze eigen unieke kracht kunnen komen, dat we een wereld kunnen creeeren naar onze zielsovertuigingen. Dat we niet meer reageren op wat op ons af komt, dat we niet meer doelen stellen binnen de kaders die ons zijn aangeleerd, maar dat we veel verder kunnen gaan in het werkelijk creëren van ons natuurlijke evenwicht.Wedden dat er dan veel minder babies zullen zijn met de problematiek als hierboven beschreven? Wedden dat veel ziektes, burnout, depressies, persoonlijkheidstoornissen, eetstoornissen dan (langzaam) uitsterven?

Utopie voor jou? Dan ben jij waarschijnlijk echt jezelf vergeten (:-)

.Hongerig, smaakt naar meer, Nu? Dan ben jij vast een van de personen met zoveel unieke innerlijke wijsheid die vrij mag komen. Of eerlijk gezegd, vrij moet komen. De wereld heeft je nodig, keihard!Voor 2017 hebben wij een programma ontwikkeld voor de Keepers onder ons. Het heet Alternalive, en het is voor mensen die het Roer Om willen gooien op dit diepe niveau. Die werkelijk verbinding weer willen maken met dat echte weten, met die werkelijke reden waarom je hier bent en dat weer willen gaan uitdragen. Dit programma gaat voorbij vorm, gaat voorbij grenswetenschappen, voorbij alles wat een hokje heeft gekregen. Het is puur bedoelt om helemaal vrij te komen en te ontdekken wat jij dan allemaal bent, te bieden hebt, uit te dragen hebt. Wij weten inmiddels dat dat verder gaat dan wij kunnen bedenken. Het gevaar om het in een vaste vorm te gieten is dan ook groot. Immers dan beperken we ons wellicht en komen we niet zo diep in die verbinding met onze ziel als werkelijk nodig is. In de veiligheid van de groep gaan we steeds meer loslaten, steeds dieper verbinden, steeds meer ontwarren wat ons zo verward heeft en wat ons mogelijk zo vast gezet heeft in keuzes die ons ziek maken, moe maken, verdrietig maken.We gaan jouw unieke frequentie zoeken en vinden waarop je in optima forma (en eigenlijk is dit woord een zwaktebod) bent. En eindelijk echt gaat doen wat zo belangrijks is voor jou, voor jouw geluksgevoel, maar zeker ook voor de wereld om je heen.In ons beeld schuiven er daarna steeds meer ontwaakte Keepers aan onze tafel waarmee we samen gaan denken, praten en delen om onze wereld weer zelf te creëren en in de natuurlijke balans terug te brengen zoals het ooit bedoeld was. Vanuit die enorme kracht die we in ons hebben verbinden we en verspreiden we ons meer en meer over de wereld. 

Het Roer moet echt om, als we aan onze kinderen het prachtige cadeau van een wereld in balans willen geven. Kom met ons in gesprek als ook jij op dit diepe niveau aan de slag wilt gaan en vrij wilt komen om jouw Keeperschap de wereld weer in te zetten.

Op 22 januari 2017 starten we met Alternalive (www.alternalive.site), met een groep mensen die allemaal weer helemaal zichzelf willen laten zien en vanuit die optiek willen leven, werken en zijn. We gaan samen op pad om vrij te komen van alles wat ons tegenhoudt weer echt te zijn. Ofschoon we een aantal thema's hebben die belangrijk zijn om vrij te komen, is de dynamiek van de groep ook bepalend voor de route. Wij weten inmiddels dat dit reizen zijn naar onbekende situaties, naar compleet nieuwe waarheden, ver buiten de bebouwde kom. Lijkt jou dit wat en kan je omgaan met een onbekende route? Zomaar reis jij dan mee! Je gaat vrij komen van angsten, van de belemmerende gedachten, van hinderende patronen. Je gaat je zelf weer durven zien zoals je werkelijk bent en vandaar uit leer je jezelf ook zichtbaar te maken. Je gaat leren om jezelf in elke situatie volledig te laten zien, zodat je werk, je onderneming, je relatie veel krachtiger en leuker wordt. Je leert succesvol te mogen zijn en te stralen vanuit je eigen ik, je echte eigen talenten. Je gaat ontdekken wat jij allemaal aan deze wereld te geven hebt, welke enorme toegevoegde waarde jij kunt hebben in jouw unieke frequentie! Kijk op de agenda voor de data voor het Roer Om en doe mee als jij jouw innerlijke wijsheid weer zichtbaar wilt inzetten!


De beste, allerbeste wensen dus voor jou en de wereld!


Natascha

Rate this blog entry:
stof tot nadenken
Ruim je interne Rommel op!

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
zondag 23 februari 2020