Water en de rest komt echt later!

Bij het behandelen van brandwonden is de slogan " water en de rest komt later" al een hele tijd bekend. We weten dat we niets anders op de brandwond moeten doen dan water om te koelen, de brand eruit te krijgen en dus het lichaam te helpen dit nare ongeluk te helpen oplossen.

Als het echter om andere klachten gaat, als vermoeidheid, overgewicht, hoofdpijn, hoge bloeddruk, maagklachten, blaasontstekingen, gewrichtsklachten, krijgen we dit helaas zelden als antwoord " eerst water en de rest komt later", terwijl dit een zo ontzettend goed antwoord en (deel)oplossing zou kunnen zijn!  Je bent van binnen toxisch geworden, uitgedroogd misschien en het lichaam roept om hulp!

 Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water, we verliezen elke dag al snel een liter of 2 aan vocht door onze beweging, de urine, door zweten, door ademen, door slapen en onze celstofwisseling zorgt voor een grote hoeveelheid aan afvalstoffen elke dag die allemaal in ons lichaamswater terecht komen. Je kunt je dan vast voorstellen dat als je dan niet voldoende drinkt dat a) de hoeveelheid water in je lichaam beneden een gezond peil kan komen waardoor de cellen niet meer vrij kunnen bewegen, b) de kwaliteit van het vocht afneemt omdat het boordevol met troep komt te zitten en c) er dan te weinig ruimte is om belangrijke andere stoffen als zuurstof en voeding nog weer op te nemen. Het zit immers vol. 

Langzaam maar zeker verzuurt het lichaam en het kan steeds minder goed functioneren.  Je doet ontzettend je best om andere stappen te ondernemen voor het behandelen van je klacht, maar er is geen ruimte meer! Dus het werkt niet zoals je dat zou willen. Het lichaam kan het niet meer opnemen, het zit dicht. Het moet eerst de rommel kunnen afvoeren en ververst worden met helder, schoon water, voordat het aan de slag kan gaan met alle dingen die jij hebt bedacht om je klacht op te lossen.

Maar stel nu dat jouw buikklachten, jouw hoofdpijn, jouw overgewicht gewoon zijn ontstaan door het drinken van te weinig schoon water?  

Want hoeveel water drink jij eigenlijk? En dan bedoel ik gewoon schoon water, zonder toevoegingen, zonder sapje, koffietje, theetje, biertje of wijntje?  Hoeveel schoon water drink jij dan consequent elke dag? 

Eigenlijk heb je 30 ml schoon helder water nodig per kg gewicht. Dus stel dat je 50 kilo weegt, dan heb je 1,5 liter water per dag nodig. weeg je 80 kilo dan heb je 2,4 liter water nodig. Elke dag! Weet je eigenlijk al dat je behoorlijk vol zit met afvalstoffen, zorg dan nog voor wat extra water gedurende een maand of twee. Is het heet buiten of sport je veel voeg er dan nog een halve liter aan toe, PER DAG

Als we te weinig water drinken, raken we uitgedroogd en krijgen we honger, raakt ons hormonale systeem uit balans, krijgen we ontstekingen in buik, darmen, nieren, worden we chagrijnig, is het opstaan in de ochtend steeds wat stijver en wat pijnlijker, gaan onze gewrichten pijn doen en hebben we veel vaker hoofdpijn. Water geeft ons gezondheid op alle vlakken in ons leven en toch krijgt het  zo weinig aandacht van ons. Vanuit de ervaring dat we het water in andere landen niet zomaar uit de kraan kunnen drinken hebben we werkelijk het gevoel dat ons kraanwater in Nederland 100% veilig is. immers er staan geen restricties op kranen, het is niet de gewoonte dat iedereen om je heen al zijn water uit de winkel haalt, dus we denken dat het water wat we drinken, als we het drinken echt heel goed voor ons is.

Ja, natuurlijk als we het vergelijken met het kraanwater uit delen van Spanje of uit Nepal, dan klopt dat gevoel ook echt. Maar stel dat we stil zouden staan bij de feitelijke samenstelling van het water in Nederland, dan zouden we het water echt niet meer zo maar drinken uit de kraan. Ons water zit vol met resten die ons weer kunnen vervuilen en die in een al vervuild lichaam nog meer problemen veroorzaken dan er al was. Je kan dan ook echt het gevoel krijgen dat "jij niet tegen water kunt", "dat water je ziek maakt en er zijn ook mensen die er van overtuigd zijn dat ze allergisch zijn voor water.

Nee! het lichaam kan er alleen niets meer bij hebben dat vol met afvalstoffen zit en dat is steeds meer het geval als het om ons kraanwater gaat. Deeltjes met resten van hormoonhoudende stofjes, landbouwgiffen, milieubelastingen, plasticdeeltjes, zware metalen komen steeds meer voor in het kraanwater en kan dus zorgen voor het verergeren van je klachten. Niet door het water, maar door jouw reactie op de gif deeltjes die in het water voorkomen. Het lichaam wil ze niet, wil ze afstoten. Normaliter zou dat met behulp van schoon water via de darmen, nieren of huid naar buiten gaan, maar stel dat het daar allemaal op slot zit, niet meer goed functioneert omdat het uitgedroogd is. Dat krijgen we klachten of eigenlijk signalen dat het het lichaam niet meer lukt om alles netjes op te ruimen.

Water, en de rest komt later. Stel dat je in de komende 3 maanden enkel en alleen schoon water gaat drinken in een ruime hoeveelheid die past bij jouw lichaam (30ml per kg lichaamsgewicht) en voor de rest je levensstijl nog niet aanpast... Dus je eet gewoon, drinkt gewoon, leeft gewoon zoals je dat al gewend bent, maar je voegt schoon, krachtig water toe. Sterker nog je drinkt dit water eerst, voor je wat dan ook eet. Het gemakkelijkste is om elk uur een glas water te drinken, zodat je ongeveer op 10 tot 12 glazen water uit komt per dag, en dat doe je altijd voor dat je iets gaat eten. Dan zul je zomaar versteld staan over wat het lichaam allemaal weer voor je gaat oplossen!

Goed besluit voor 2017?  Of voel je al helemaal wat het met je gaat doen begin je er vandaag mee?!

Het is zo simpel!

Water en de rest komt later!

Oja, ons Kangenwater is een van de schoonste en krachtigste waters op dit vlak, dus ben je op zoek, wij helpen je graag verder hiermee! Of lees hier verder daarover.