Vitaal door Balans

voor mensen die het nu echt anders willen!

Verdieping

Je kunt je abonneren op deze blog zodat je altijd direct de laatste blog ontvangt. Klik hiervoor op het envelopje, rechts in de balk hieronder.

We nodigen je uit te reageren op een post als je vragen hebt, aanvullingen of opmerkingen.

Paradigma wissel. de enige echte oplossing voor burn out!

Paradigma wissel. de enige echte oplossing voor burn out!

Paradigmawissel als je echt blijvend uit je burn out wilt komen.

Een prachtig woord vind ik het. Paradigma wissel. Iemand vertelde het me deze week toen ik een blog schreef over de werkelijke ontstaansredenen van een burn out en waarom de meeste mensen er nooit uit komen, tenzij ze werkelijk hun gedachtengoed over de invulling van het leven veranderen en echte stappen gaan maken op een ander niveau dan voorheen.

Zolang je blijft doen wat je altijd deed, zul je steeds weer dezelfde resultaten krijgen. Zo simpel is dat!

Dus reintegreer je gewoon weer op je eigen functie, bijna zeker dat je binnen onbepaalde tijd weer terugvalt in dezelfde problematiek waardoor je thuis bent komen te zitten.
Je lichaam vertelde je al heel lang dat je op het verkeerde pad aan het wandelen was, vaak al heeeeeeeeeel lang.
En toch keer je terug?

Ja maar...

Meestal komen er dan heel veel argumenten waarom het wel beter is om terug te gaan naar die functie, naar die plek of naar die onderneming.
Valide voor veel mensen, dus bevestiging van je oude verhaal zal je zeker krijgen.

En dan komt er een tweede of een derde burn out om de hoek kijken.
Dezelfde klachten komen keihard weer terug
Soms zelfs doet het lichaam er nog een schepje boven op...
Alles doet nu pijn...

Ja maar, ik ben al 40 en de banen liggen niet voor het opscheppen en mijn collega's zijn ook al moe, dus ik moet wel blijven.

Weer een zeer valide argument, toch?!Is het echt veiliger om in deze vicieuze cirkel te blijven hangen.Even redelijk tot goed herstellen en weer klachten krijgen?Of is het nu werkelijk tijd om het ROER OM te gooien?

Om werkelijk naar binnen te gaan en te ontdekken waar jouw goud ligt, waar jouw werkelijke waarde ligt.Weet dat de wereld dat nodig heeft! 

Weet dat de maatschappij en de meeste bedrijven ook een paradigmawissel nodig hebben (in Alternalive, onze VOF,  werken we hier ook hard aan)

Doe het ROER OM als je deze cirkel nu echt helemaal zat bent en kies voor een nieuw paradigma in je leven!

Dit geld natuurlijk voor alle vicieuze cirkels in je leven. enthousiast iets opstarten, blokkades tegenkomen, je terugtrekken, stilte, enthousiast iets opstarten.Zeker weten dat het dan tijd is voor een paradigma wissel. Kijk eens naar je verhaal en maak een nieuwe, totaal nieuwe!

Het zal jou ook zo goed gaan doen!In een jaar je huidige paradigma voor altijd doorbreken en moeiteloos stappen maken naar wat werkelijk jouw eigenwijze vorm is.Spannend ja! Maar weet dat het voor jouw lichaam veel spannender is om steeds maar te doen wat niet meer bij je hoort

Ga naar http://www.alternalive.site/index.php/new-academy/het-roer-om-voor-ondernemers-managers-leidinggevenden voor het programma en durf je de innerlijke reis aan, gewoon en echt mee doen.Laat je :maren maar in de kast staan, die willen je alleen maar klein en onzeker houden!


Natascha

Rate this blog entry:
Uit de angst voor kanker en andere chronische ziek...
De werkelijke oorzaak van Burn Out en Chronische v...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
maandag 06 april 2020