Vitaal door Balans

voor mensen die het nu echt anders willen!

Verdieping

Je kunt je abonneren op deze blog zodat je altijd direct de laatste blog ontvangt. Klik hiervoor op het envelopje, rechts in de balk hieronder.

We nodigen je uit te reageren op een post als je vragen hebt, aanvullingen of opmerkingen.

stof tot nadenken

stof tot nadenken

Stof tot nadenken... Denk jij na over de redenen van jouw klachten? De werkelijke veroorzakers? Vraag jij wel eens aan je lichaam wat het nodig heeft om hier uit te komen?

De allerbelangrijkste reden voor mijn nieuwsbrieven, mijn blogs, mijn posts, de consults die ik geef, de trainingen die ik ontwikkel, de lezingen en de webinars, maar ook de supplementen die ik in koop zijn op dit weten gebaseerd.Mijn eigen verhaal, mijn worstelingen, mijn zoektocht. Mijn enorme verlangen om jou als lezer te laten weten dat het echt anders kan dan je vaak wordt voorgespiegeld, wat je vaak standaard wordt aangeboden. Vanaf het moment dat ik er achter kwam dat het algemene verhaal niet klopt ben ik gaan speuren. Iedere dag studeer ik, probeer ik te begrijpen wat ik zag, wie ik ontmoette, het ziektebeeld, de oorzaken. Stof tot nadenken om zelf te ontdekken wat voor jou belangrijk is. Door je te prikkelen volledig anders te denken dan je altijd is aangeboden. Door te leren voelen wat bij jou hoort.


Stof tot nadenken kreeg ik in de afgelopen weken ook weer in een andere vorm. Een akelige rug pijn, allesoverheersend, kon niet bukken, niet boven mijn hoofd werken, zowel zitten als lopen als liggen lukte niet goed. Allesoverheersend.

Vanuit verschillende kanten kreeg ik hulp aangeboden. Vaak in de vorm van een middeltje dat heel goed zou helpen tegen rugpijn. Ibuproven, paracetamol, spierontspanners. Bij de drogist, de tuinen en het Kruidvat te koop, dus helemaal veilig.
Zo aantrekkelijk om meteen van deze allesomvattende pijn af te zijn. Een pilletje innemen, pijn onderdrukken en gewoon weer verder gaan met waar ik gebleven was.
Los van het feit dat ik weet dat bijvoorbeeld door het gebruik van Ibuproven 1800 mensen overlijden per jaar, weet ik inmiddels dat elke pijn, elke klacht een verhaal vertelt waarnaar je maar beter kunt leren luisteren.

Gedwongen niets te doen, luisterde ik dus maar naar mijn rug. Ik vroeg het wat het nodig had om te herstellen. Niet direct kreeg ik antwoord, dus de dagen die lagen tussen mijn vraag en het antwoord, werd ik behoorlijk uitgedaagd om toch maar te doen wat ik altijd om mij heen hoorde. Een pilletje tegen de pijn. Om maar verder te kunnen. Het huishouden lag nagenoeg stil, het feestje van onze Matz vroeg om meer aandacht dan ik kon geven en dan ook nog een kindervakantie waarin ik normaliter altijd heel aktief met ze ben. Leuke dingen doen. Nee dus.

Op een nacht leek het alsof ik wakker werd en het antwoord voor mij opgeschreven werd. Rugpijn, een steeds terugkerend verhaal in mijn leven. In de half wakker-half slaaptoestand werd ik mij heel bewust hoe lang het al speelde. Ik, die zelden wat kan herinneren over iets wat langer is geleden dan een paar jaar, zag een film over mijzelf. Ik zag de pijn en de moeheid die ik al had toen ik heel klein was. Waar de dokter geen antwoord op had. Ik zag de pijn, de moeheid en het steeds erger wordende huidprobleem van mijn tienerjaren. Ook hier had de dokter geen echt antwoord op, maar ging aan de slag met geijkte middelen. Alle vormen van antibiotica heb ik zeker gehad, in hele hoge doseringen, maanden, jaren lang. Pittige smeerseltjes voor op mijn huid die zo'n pijn deed dat ik vaak ook toen niet kon slapen. Ik schaamde me zo diep voor die plekken dat ik ze bedekte met pleisters, wellicht ook niet altijd mee deed aan alles wat ik leuk vond, want stel dat die plekken dan zichtbaar werden. Ik kreeg de pil, want die huidproblematiek had mogelijk te maken met een hormonale disbalans. Ik kreeg toen trombose die ze niet konden verklaren. Ik kreeg toen een heftig bloedverdunnend middel die je normaal pas krijgt als je heel oud bent. Bont en blauw werd ik ervan, "maar dat hoorde erbij". Voor de zekerheid zou ik het middel, dat mij bont en blauw maakte, de rest van mijn leven moeten gebruiken.
Daarnaast kreeg ik een vitamine A-zuur kuur voorgeschreven voor de steeds groter wordende ontstekingen op mijn huid.Ergens in die tijd werd mijn pijn zo groot dat ik niet meer kon lopen. De 3 meter naar de WC kostte mij een uur. Mijn toenmalige vriend droeg mij uit huis, achterop zijn fiets naar school, een zeer pijnlijke exercitie elke dag weer. Onderzoeken in het ziekenhuis draaide op niets uit, enkel waren het afschuwelijke ervaringen van pijn en niet begrijpende artsen.Stevige Spierontspanners kreeg ik met de opmerking dat het allemaal tussen mijn oren zat, psychosomatische klachten. Inmiddels weet ik dat ook dat een containerbegrip is als ze niet kunnen vinden wat je mankeert.En mijn pijn, enorme pijn, bleef. Gelukkig bleef ik doorzoeken, studeren en lezen en werd mijn plaatje van ziekmakende belastingen steeds duidelijker. Langzaam aan, vanaf het moment van mijn eerste inentingen, had mijn lichaam het moeilijk gekregen. 


Pas jaren later kreeg ik uiterlijke klachten... Het verband tussen die uiterlijke klachten en de veroorzakers leerde ik toen leggen. In het plaatje hiernaast een weergave daarvan...

Zo zag ik" het antwoord" in mijn slaap-waak toestand een paar dagen geleden. Door het stapelen van heel veel giftige stoffen, in combinatie met mijn hoog sensitiviteit en sikkelcelanemie gen, had mijn lichaam zoveel stress gekregen dat ik er ziek van werd.Nu ik veel met mensen werk met oa huidklachten, sikkelcelanemie en hoog sensitiviteit, weet ik hoe heftig een pijn of huid crisis kan worden als het lichaam teveel stress ervaart. Hoe mensen met sikkelcelanemie uitval van armen, benen, zicht ervaren als het lichaam te veel heeft moeten verwerken. Hoe sommige mensen hele nare klachten krijgen op hun huid als het de stress van allerlei soorten belastingen in het leven te groot wordt. Hoe sommige mensen het totaal onverwacht niet overleven als ze bijvoorbeeld in het ziekenhuis het standaard protocol toegediend krijgen aan medicatie, inentingen, verdovingen. Ik moest dus weer gaan kijken naar de huidige stapeling van belastingen om van mijn rugpijn af te komen. Straling, littekens had ik immers al lang geneutraliseerd. Medicijnen vervangen door gezonde stoffen, biologische stoffen zijn de basis van onze kleding, onze tandpasta, zeep en make up. Dus welke stoffen speelden er nu die zoveel stress veroorzaakten dat ik wederom nauwelijks kon lopen van de pijn?


Weer vroeg ik om hulp van mijn o zo wijze lichaam. En weer een paar dagen later kwam het hele heldere antwoord. Ik zag in een droom de enorme impact die suiker op mijn lichaam heeft naast hetgeen ik in de vorige nieuwsbrief al beschreef. Drie bedrijven runnen, 2 jonge kinderen, een meer dan full time studie, full time huishouden. Voor mijn al best overbelaste lichaam is suiker ten minste zo giftig als voor een ander bijvoorbeeld roken of medicijnen. Daarnaast kwamen mijn kinderen met de opmerking dat ik door een ongelukje van de jongste ongeveer 5 weken geleden mijn matras had verwisseld voor een veel hardere....Deze tijd die ik moest nemen om naar de echte veroorzakers van mijn rugpijn te kijken was een hele belangrijke. Los van het feit dat ik mijn persoonlijke stressfactoren weer direct moet gaan bijstellen, voelde ik hoe enorm groot mijn redenen zijn om dit werk te doen. Net zo lang puzzelen om er echt achter te komen welke veroorzakers onder de ziekte liggen en die aanpakken. Net zo lang doorgaan met het zoeken naar de beste middelen en behandelvormen om gezondheid weer terug te geven aan iedereen die daar echt naar zoekt en het ook wil aanpakken. In dit leven liggen er heel veel ziekmakende belastingen op de loer, die je het leven behoorlijk lastig kunnen maken of pijnlijk in mijn geval als ze teveel gestapeld worden. 


Dus, ik zeg dit regelmatig, bedenk eerst eens voordat je naar je huisarts of je dokter wandelt, voordat je een pijn onderdrukkend middel neemt, wat jouw klacht aan jou vertelt. Er zit altijd een groot verhaal achter, probeer het te vinden, want dan kan je veel duurzamer aan de slag om gezonder, krachtiger en gelukkiger te worden! Misschien kan je beginnen met een idee te vormen over welke factoren in jouw leven mogelijk giftig zijn geweest. Denk breed, diep en ver. En schrijf ze eens onder elkaar. Lees erover, durf te kijken en weet dat er heel veel mogelijk is om er uit te komen. Maar weet ook dat sommige stoffen, overtuigingen, gedachten of voedingsmiddelen wel zo krachtig impact in jouw leven gehad kunnen hebben dat het wel even tijd kost om er vrij van te komen!  

Rate this blog entry:
Verlamd door angst?!
Je beter voelen dan ooit?!
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
maandag 06 april 2020